KENDRIYA VIDYALAYA SANGATHAN(HQs), NEW DELHI

ILLUSTRATIVE TIME TABLE FOR BALVATIKA CLASSES- 1, 2 AND 3 (Model Time Table)

Period	Timings(hrs)	Duration	Monday	Tuesday	Wednesday	Thursday	Friday
	07:30 to 07:50	20 Minutes	Circle time/ Morning				
			Assembly	Assembly	Assembly	Assembly	Assembly
First	07:50 to 08:30	40 Minutes	Language & Literacy				
Second	08:30 to 09:10	40 Minutes	Numeracy	Numeracy	Numeracy	Numeracy	Numeracy
occona			(Cognitive & Sensory				
			Development)	Development)	Development)	Development)	Development)
	09:10 to 09:20	10 Minutes	Snack break				
Third	09:20 to 10:00	40 Minutes	Art & Aesthetic	Art & Aesthetic	Art & Aesthetic	Art & Aesthetic	Social Development
Fourth	10:00 to 10:40	40 Minutes	Physical Motor	Physical Motor	Physical Motor	Physical Motor	Activity and Toy based
, varuu			Development	Development	Development	Development	learning along with
			(Fine & Gross)	(Fine & Gross)	(Fine & Gross)	(Fine & Gross)	'Jadui Pitara and TLM'
	10:40 to 11:00	20 Minutes	Lunch				
Fifth	11:00 to 11:30	30 Minutes	Socio-emotional	Socio-emotional	Socio-emotional	Socio-emotional	Activity and Toy based
1 11 11	11.00 10 11.00		Development	Development	Development	Development	learning along with
							'Jadui Pitara and TLM'

Note: Necessary changes in timings, may be made at school level.